INCI; Cocos Nucifera Oil
Hindistan cevizi yağı, kullanmayı çok sevdiğimiz ve geleneksel olarak kozmetik ve medikal alanda yıllarca kullanılmış ve halen kullanılan bir yağdır. Hindistan cevizi yağı gıdada da kullanılan temel yağlardan biridir.
Hindistan cevizi yağı, kozmetikte temel olarak yüksek cilt yatıştırıcı (emolient, cilt yumuşatıcı) özelliği sebebiyle cilt bakımı, cilt nemlendirme, saç bakımı ve saç güçlendirme amaçlı kullanılır. Kozmetik hammadde olarak en çok kullanılan yağlardan biridir.
Hindistan cevizi yağı, cilt bakımında bilinirliği olan, doymuş yağ oranı ve düz zincirli yağ asidi oranı oldukça yüksek bir yağdır. Rafine edilmemiş hindistan cevizi yağı cildi çok etkili bir şekilde nemlendirir ve 25oC de erir.
Hindistan cevizi yağı cilt üzerini kaplayıcı ve yumuşatıcı özellikleri sayesinde cildin bariyer fonksiyonunu destekler, güçlendirir. Yıpranmış cilt bariyerini onarma ve güçlendirme etkisi sebebiyle özellikle yıpranmış cildin bakımında tercih edilir. Cilt ve saç üzerindeki etkileri klinik olarak kanıtlanmıştır. Hindistan cevizi yağı, yüzde kullanmaya her zaman uygun değildir, her yüze iyi tepki vermeyebilir, yüze kullanımda ufak bir alanda deneyip vereceği tepkiye göre kullanılabilir. Yüzde kullanım için hindistan cevizi yağından ayrıştırılmış kaprik/kaprilik trigliserit kullanılır. Ancak süreçte içerikteki tüm safsızlıklar da uzaklaştırılmış olur, bu da rafinasyon işleminde olduğu gibi terapötik etkinin azaldığı anlamına gelir. Her daim sıvı formu ve yüze kullanılabilirliği birçok yüz ürününde tercih sebebi olmuştur.
Hindistan cevizi yağı sabunda kullanımı ise temizleme kapasitesi daha yüksek bir sabun oluşturur. Hindistan cevizi yağı sabunu yani sabunlaşmış hindistan cevizi yağı, katı sabunda sodium cocoate, arap sabununda ise potasium cocoate adını alır.
Hindistan cevizi yağı birçok yüzey aktif maddenin de hammaddesidir. SLS yani Sodium Lauryl Sulfate’an SCI yani Sodium Cocyl Isethionate’a yani en sert yüzey aktiften baby foam olarak adlandırılacak kadar hassas yüzey aktife kadar geniş çeşitlilikte yüzey aktife kaynak olarak kullanılır.
İçerik;
Laurik Asit %48
Misirik Asit %18
Palmitik Asit %9
Kaprilik Asit %7
Kaprik Asit %6
Oleik Asit %6
Strearik Asit %3
Linoleik Asit %2
Sabunlaşmayan içerik olarak; fitoseroller ve vitamin E (α-tokoferol) içerir.
İodine; 7-10